‘Lief’ doet haar tekort. ‘Authentiek’ past beter. Maar ja, wat is authenticiteit? En wat kun je er nog van leren? Dat vragen wij ons dan weer af. Wij kwamen op vijf elementen. En zagen ineens het profiel van onze trainers! Natuurlijk zijn we geen Mies. De vergelijking alleen al is te pretentieus. Maar de elementen die we herkenden, passen wel echt bij onze trainers.

  1. Lach
  2. Splits de kwestie en de persoon
  3. Laat af en toe zien wat je echt vindt
  4. Lees niet op, maar vertel
  5. Vaar je eigen koers, zonder te pochen

Authenticiteit

Onderzoek eens bij jezelf of je een of meer van deze elementen toepast in je eigen presentaties! In onze trainingen ‘Presenteren’ is jouw authenticiteit het uitgangspunt van je presentaties. We kijken en luisteren naar jou. Wat heb jij nog nodig om vanuit jouw authenticiteit je presentaties te verbeteren?

Maarten van Rossum zal niet zijn hele theatershow luidkeels lachen natuurlijk. Maar – voor degenen die hem in het theater hebben gezien – zijn geloofwaardigheid en overtuigingskracht neemt toe doordat hij daar af en toe wel de lach toelaat.

Omgekeerd: Thomas Acda zou authentieker, geloofwaardiger en beter te pruimen zijn, als de lach niet het enige is in zijn optreden.

Wees doelgericht

Natuurlijk is dit beeldvorming op basis van een (zeer) selectieve waarneming van mij. ‘In het echt’ zijn beide personen mogelijk zeer aimabele en authentieke mensen. Maar het publiek van jouw presentatie heeft ook slechts die selectieve waarneming van het moment van jouw presentatie. Zorg daarom voor een prettige, authentieke presentatie.

Wil je onze hulp? Bel ons op 024 324 49 59, mail naar info@pastoorbv.nl, of start een chatgesprek hier rechtsonder. We begeleiden, trainen of coachen je met plezier. Een-op-een of in een groep. Wat jij prettig vindt.