Pastorettes brengen passie voor taal over aan collega’s

Een tekst van een ambtenaar is saai. Een tekst van een jurist nog saaier 😉 Ik vond het dan ook geweldig om te horen dat onze trainingen de teksten en het werk van haar een stuk leuker hebben gemaakt.

Nu speelt ze met zinsopbouw en woordkeus. Met de vraag: hoe kan ik een juridische tekst toch helder en zelfs servicegericht krijgen? Dat doet ze nu voor haar eigen teksten. Maar vooral voor haar collega’s. Ze is taalcoach geworden: het aanspreekpunt voor collega’s bij lastige communicatiemomenten. Nu inspireert zij haar collega’s. En dat vindt ze geweldig. Zij en haar drie collega-taalcoaches zijn er zo enthousiast over dat ze zichzelf gekscherend de Pastorettes noemen. Eerlijk: ik schoot keihard in de lach! En tegelijk was ik natuurlijk trots. Trots dat onze passie ook hun passie is geworden. Trots dat de taalcoaches het traject intern voortzetten. En dat humor belangrijk blijft bij al het serieuze werk.

Daar word ik nu blij van, bedacht ik me op de terugweg in de auto. En dat prikkelde me om mezelf de vraag hardop te stellen: waar word ik nu blij van? Terug op kantoor had ik een opsomming klaar:

  • het werk van onze cursisten leuker en makkelijker maken
  • klanten van onze klanten helpen door eenvoudiger en vriendelijker te communiceren
  • een nieuwe training samen ontwikkelen
  • een gaaf team om mee te werken
  • lekker door kunnen rijden.

Waar word jij blij van? Graag neem ik mijn enthousiasme een keer mee en drink ik een kop koffie met je. Mail me gerust: rene@pastoorbv.nl