Hij komt, hij komt… 3 tips voor een origineel Sinterklaasgedicht!

Binnenkort gaan we weer massaal Sinterklaasgedichten schrijven. Meestal te laat. En achteraf altijd weer te eenvoudig. Te slecht om eerlijk te zijn… Geen nood: drie tips om snel origineel te zijn met je Sinterklaasgedicht!

1. Een anti-rijm gedicht

Sinterklaas was aan het denken,
Wat hij jou dit jaar zou… geven

Huh? Een Sinterklaas gedicht dat niet rijmt? Dat klinkt misschien heel makkelijk. Maar toch vergt het enige creativiteit. Een anti-rijm gedicht maak je door rijmwoorden in je gedicht te vervangen door eenvoudige synoniemen. Op deze manier geef je jouw gedicht een verrassende wending.

2. Groetjes, de slispiet

Zoaws de Sint aw aangekondigd heeft…
Ik swis en ik hoop dat je me het vergeeft.

Het gedicht leest misschien niet zo makkelijk en snel… De slispiet struikelt namelijk over de letter L. De regels voor dit gedicht zijn heel simpel. Kies een letter en vervang hem door een andere letter. In dit geval is de letter ‘L’ vervangen door de letter ‘W’. Hilariteit gegarandeerd!

3. Oogrijm

Sinterklaas wandelde door het wonderrijk,
En vond de sneeuw zo wonderlijk

Op het eerste gezicht een normaal gedicht. De woorden lijken namelijk te rijmen. Maar spreek je de woorden uit? Dan merk je dat dit niet het geval is. Een Sinterklaasgedicht in oogrijm kost je misschien enige moeite, maar is ontzettend grappig om de lezer in verwarring te brengen. Op internet kun je veel voorbeelden vinden van deze rijmvorm.

Tot slot…

Tot slot vinden wij het volgende van belang:
Maak je zinnen niet te lang!