Zeker online geldt: “Drie regels tekst? Lijkt wel een boek!”. En terecht. Met de middelen van nu kan je een boodschap razendsnel overbrengen, passend bij die extreem korte aandachtsspanne. Eén zo’n geweldig middel is animaties. Wij zetten hier de belangrijkste voordelen voor je op een rij.

1 Elke boodschap in 60 seconden
Cliché maar waar: een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Probeer maar eens in tekst uit te leggen hoe je een vliegtuig vouwt. Doe het daarna (zonder woorden) voor. Wat was sneller? Duidelijk, hè? Onze hersenen verwerken beelden significant sneller dan tekst én het kost minder moeite. Wij krijgen elke boodschap verpakt in een animatie van 60 seconden!

2 Begrijpelijker met een langer effect
Met animaties gebruik je drie communicatiekanalen tegelijkertijd: beeld, geluid en tekst. Dit maakt de boodschap begrijpelijker en makkelijker te onthouden. Ook beperkt het de kans op verkeerde interpretaties. Kortom, snel een eenduidig en langdurig effect.

3 Gemak in de productie
Nummer 1 en 2 gelden ook voor video’s met acteurs. Waarin onderscheiden animaties zich dan? Nou, in het productieproces! Animaties pas je makkelijk en eindeloos aan, als dat nodig is. Toch liever een hoofdpersoon met rood haar? Check. Toch liever een exotische achtergrond? Check. Toch liever die scene verlengen? Check. Geen gedoe en het scheelt enorm in tijd en kosten. Jazeker, animaties zijn een stuk goedkoper!

4 De mogelijkheden zijn eindeloos
Ook hier hebben animaties een streepje (lees: streep) voor op video’s. Je bent in een animatie niet gebonden aan de werkelijkheid. Als jij iemand wilt laten opeten door een poedel met drie koppen die foutloos Italiaans spreekt… dan kan dat.

5 Breed inzetbaar
Daarnaast kan je animaties heel breed inzetten: op de website, met een mail meesturen, op schermen in de wachtruimte afspelen, als reclame, you name it. Overal te ontvangen, want iedereen heeft tegenwoordig wel een smartphone op zak.

Zie jij al voor je waar je die poedel kunt inzetten? Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Aarzel niet – bel, mail of chat met ons. Of klik hier om naar onze pagina over animaties te gaan.