Effectief vergaderingen voorzitten en notuleren

Stroomlijn je besprekingen, discussies en besluiten!

Praatjes vullen heel wat gaatjes in je agenda. Hoeveel vergaderuren staan er wekelijks in jouw planning? De meeste van die uren kunnen zeker 20% efficiënter, simpelweg door jouw rol van notulist en voorzitter scherp in te zetten. Stroomlijn jouw vergaderingen en bespaar kostbare tijd!

Deze training kan ook als: incompanytraining

“Nu zie ik pas in hoe groot mijn aandeel in de vergadering is. En dat heeft niks met inhoud te maken!”

Programma

Altijd maximaal maatwerk: het programma sluit aan bij jouw specifieke leerwensen en vragen. Daarom doen we vooraf een persoonlijke intake. Natuurlijk kent het programma wel wat vaste onderdelen, bijvoorbeeld:

 • analyse van en oefeningen met jouw eigen vergaderonderwerpen, -opnames, -agenda’s en notulen
 • het nut en belang van duidelijke vergaderdoelen stellen
 • de ideale voorbereiding voor elke vergadering
 • de valkuilen en kansen van jouw persoonlijke vergaderstijl
 • jouw rol in de vergadering en het teamspel tussen voorzitter en notulist.

Studiebelasting: minimaal 3 uur, geen bijzondere voorbereiding nodig.

 

Heb jij iets anders in gedachten? Wil je bijvoorbeeld meer focus op voorzitten dan op notuleren? Of andersom? Dat kan. Een maatwerkvraag, vraagt om een maatwerkoplossing! We denken graag met je mee! Bel gerust naar 024 – 324 49 59 of mail naar info@pastoorbv.nl

Resultaat

Na afloop van de training heb je… 

 • meer gemak en zekerheid in jouw rol als voorzitter of notulist.
 • ervaren hoe belangrijk het teamspel is tussen voorzitter en notulist.
 • opeens tijd over omdat je veel efficiënter vergadert.
 • genoeg tips en ervaring om duidelijke, doelgerichte afspraken te maken die iedereen na kan komen.
 • een strak format om gemakkelijk, snel en overzichtelijk te notuleren.

 

Investering

Je investering voor deze training is € 595,- per sessie. Dat is all-in, dus inclusief intake, koffie, thee, lunch, alle cursusmaterialen en een persoonlijk account. Geen verrassingen dus.

Hoe?

Volledig online of op locatie? The sky is the limit. Echt! Deze Individuele training komt in alle soorten en maten voor. Ontdek hieronder de opties. We adviseren je graag over wat het best bij jou past. Benieuwd naar onze visie op trainen? Kijk dan hier.

 • Borging
 • Programma-uitbreiding
Teksten

Formats

Een goed format is duidelijk en lezersgericht. Het zorgt voor een efficiënte, h...

Teksten

Formats

Een goed format is duidelijk en lezersgericht. Het zorgt voor een efficiënte, heldere, uniforme en gestructureerde werkwijze. Ook zorgt het ervoor dat je na de training niet snel terugvalt in oude patronen (wat het rendement van de training in gevaar brengt). Aanpakken dus! Wij herzien de oude formats of maken – in overleg met jou of de organisatie – een voorstel voor een compleet nieuw format.

Teksten

Opfrissessies

Het is goed om met enige regelmaat met afstand eens te kijken: wat hebben wij in...

Teksten

Opfrissessies

Het is goed om met enige regelmaat met afstand eens te kijken: wat hebben wij in de afgelopen tijd geschreven en was dat van goede kwaliteit? Eens per jaar een opfristraining is daarvoor een uitstekend middel. Met een opfristraining blijft het onderwerp leven in de organisatie. Het is ook een signaal naar alle medewerkers dat dit onderwerp belangrijk blijft.

Teksten

Video-analyse

Voordat de training start, of als check een tijdje na de training, verzamelen we...

Teksten

Video-analyse

Voordat de training start, of als check een tijdje na de training, verzamelen we graag een goed beeld van de huidige praktijk. Daarom analyseren we een video. We laten deze, of delen daarvan, terug zien in de training. Daarbij geldt: niet als veroordeling, maar vooral om te leren en te kijken wat het effect is van verschillende communicatiestijlen.

Teksten

Effectieve gesprekstechnieken

Vergaderingen lopen vaak uit. Feedback geven gebeurt niet constructief en de com...

Teksten

Effectieve gesprekstechnieken

Vergaderingen lopen vaak uit. Feedback geven gebeurt niet constructief en de communicatie met de klant kan vaak een stuk makkelijker. Herkenbaar? In deze module maken we je bewust van wat er in een gesprek gebeurt. We behandelen de belangrijkste technieken om een gesprek te sturen en de regie te nemen en houden.

Teksten

Individuele training on the job

Tijdens de training of Individuele training leer je de benodigde kennis en vaard...

Teksten

Individuele training on the job

Tijdens de training of Individuele training leer je de benodigde kennis en vaardigheden. De toepassing in de praktijk vormt weer een nieuwe uitdaging. Wij begeleiden dit proces: tijdens een twee uur durende sessie luisteren en kijken we mee op de werkvloer. We analyseren de situatie en geven ter plekke tips en feedback. Direct resultaat!

Teksten

Oefenen met trainingsacteur

Een rollenspel kunnen we in iedere training ad hoc organiseren. Wil je meer leve...

Teksten

Oefenen met trainingsacteur

Een rollenspel kunnen we in iedere training ad hoc organiseren. Wil je meer levendigheid, humor en herkenning in de casussen tijdens een training of Individuele training? Dan zetten we een professioneel trainingsacteur in. Deelnemers kunnen daardoor veel oefenen, hun gesprek stilzetten, valkuilen ervaren en het vervolgens opnieuw proberen.

300+

klanten

20%
efficiëntieslag
tot 50% meer

klanttevredenheid

13.000+

cursisten