Correcte spelling en opbouw in zakelijke teksten

Foutloos schrijven in al je zakelijke communicatie

Schrijf je zakelijke e-mails, brieven, offertes of rapporten? Maar staan er regelmatig dt-fouten in je teksten? Dat ziet er onverzorgd en onprofessioneel uit. Zonde! En vooral onnodig: met deze training schrijf je zakelijke teksten met een goede opbouw en een correcte Nederlandse spelling. Schrijf je meteen in en zorg dat je overkomt als de professional die je bent!

Deze training kan ook als: open training, incompanytraining

Programma

Altijd maximaal maatwerk: het programma sluit aan bij jouw specifieke leerwensen en vragen. Daarom doen we vooraf een persoonlijke intake. Natuurlijk kent het programma wel wat vaste onderdelen, bijvoorbeeld:

 • analyse van en oefeningen met jouw eigen teksten
 • opbouw en structuur: overzichtelijk, lezersgericht, structuursignalen
 • praktische vuistregels voor eenvoudig taalgebruik
 • de werkwoorden: d’s en t’s, het voltooid deelwoord en Engelse leenwoorden
 • veelgemaakte fouten: hen of hun? Als of dan? Dit, dat of wat?
 • voor gevorderden: samenstellingen en hoofdlettergebruik

Studiebelasting: minimaal 3 uur, geen bijzondere voorbereiding nodig.

Heb jij iets anders in gedachten? Een maatwerkvraag, vraagt om een maatwerkoplossing! We denken graag met je mee! Bel gerust naar 024 – 324 49 59 of mail naar info@pastoorbv.nl

Resultaat

Na afloop van de training heb je… 

 • meer zelfverzekerdheid in je zakelijke communicatie.
 • de irritante eigenschap om anderen genadeloos te verbeteren wanneer ze een taalfout maken.
 • de vaardigheid om zonder twijfel mooie zinnen in correct Nederlands te schrijven.
 • kennis van de meest recente Nederlandse spellingsregels.
 • die ene collega niet meer nodig om elke tekst te checken op spelling, sterker nog: nu ben jij die collega!
Investering

Je investering voor deze training is € 595,- per sessie. Dat is all-in, dus inclusief intake, koffie, thee, lunch, alle cursusmaterialen en een persoonlijk account. Geen verrassingen dus.

Hoe?

Volledig online of op locatie? The sky is the limit. Echt! Deze Individuele training komt in alle soorten en maten voor. Ontdek hieronder de opties. We adviseren je graag over wat het best bij jou past. Benieuwd naar onze visie op trainen? Kijk dan hier.

 • Borging
 • Programma-uitbreiding
Teksten

B1-tool

Je hebt in de training geleerd hoe je een tekst in B1-taalniveau kunt schrijven....

Teksten

B1-tool

Je hebt in de training geleerd hoe je een tekst in B1-taalniveau kunt schrijven. Toch kan het best lastig zijn om in te schatten of jouw tekst al aan dat taalniveau voldoet. Met onze B1-tool kun je jouw teksten analyseren en zien waar nog winst te behalen valt. Zo analyseert de tool op zinslengte, passief taalgebruik en moeilijke woorden. 

Teksten

E-coaching

Na de training ga je aan de slag met de geleerde vaardigheden. Wil je weten ho...

Teksten

E-coaching

Na de training ga je aan de slag met de geleerde vaardigheden. Wil je weten hoe dat gaat? Waar nog de meeste kansen liggen? Stuur een tekst op via onze leeromgeving en krijg persoonlijke feedback op jouw teksten. Dat kan zowel via de mail als in een online inloopuurtje. Werk je nu aan iets concreets waar tempo bij nodig is? Dan stemmen we het zo af dat je tijdig je stuk kunt verbeteren.

Teksten

Opfrissessies

Het is goed om met enige regelmaat met afstand eens te kijken: wat hebben wij in...

Teksten

Opfrissessies

Het is goed om met enige regelmaat met afstand eens te kijken: wat hebben wij in de afgelopen tijd geschreven en was dat van goede kwaliteit? Eens per jaar een opfristraining is daarvoor een uitstekend middel. Met een opfristraining blijft het onderwerp leven in de organisatie. Het is ook een signaal naar alle medewerkers dat dit onderwerp belangrijk blijft.

Teksten

Eindtoets

Je hebt flinks geoefend met de spellingregels tijdens een training, Individuele ...

Teksten

Eindtoets

Je hebt flinks geoefend met de spellingregels tijdens een training, Individuele training of e-learning. Tijd om te kijken hoe dat is gegaan! In de eindtoets komen alle onderdelen van spelling aan bod: d’s en t’s, betrekkelijke voornaamwoorden, hen/hun, als/dan. Krijg inzicht in jouw persoonlijke leerpunten en kansen. Maar vooral: ervaar hoeveel je al hebt geleerd!

Teksten

Workshops

Een workshop is een vlotte, kortere vorm van trainen. We bieden een interessant ...

Teksten

Workshops

Een workshop is een vlotte, kortere vorm van trainen. We bieden een interessant pakket aan workshops aan, die goed te combineren zijn met deze training. Zie de opties daarvoor hier.

Teksten

Taal

Wat voor tekst je ook schrijft, voor een deel bepaalt het taalgebruik hoe effect...

Teksten

Taal

Wat voor tekst je ook schrijft, voor een deel bepaalt het taalgebruik hoe effectief en efficiënt de tekst is. De zoektocht naar helder taalgebruik organiseren wij in alle tekstgenres, van interne e-mails tot juridische brieven en rapportages. In de kern gaat die zoektocht uit van de lezer: wanneer begrijpt die de tekst het best? Onze vijf vuistregels helpen om elke tekst voor iedereen in begrijpelijk taalgebruik te schrijven – of anders gezegd, op taalniveau B1.

Teksten

Opbouw

Een goede opbouw van een brief of e-mail helpt je lezer om jou te begrijpen. Het...

Teksten

Opbouw

Een goede opbouw van een brief of e-mail helpt je lezer om jou te begrijpen. Het stuurt de lezer in de goede richting en zorgt ervoor dat iedere tekst op hoofdlijnen snel te begrijpen is. De basis van die opbouw is de driedeling inleiding, kern en slot. We lopen in deze module alle drie de onderdelen langs en oefenen daarmee. Vervolgens gaan we in op een aantal andere structuursignalen om de opbouw van je tekst te versterken.

300+

klanten

20%
efficiëntieslag
tot 50% meer

klanttevredenheid

13.000+

cursisten