Functioneringsgesprekken voeren

Voor duidelijke, prettige en motiverende gesprekken!

In functioneringsgesprekken is het lastig om een goede balans te vinden. Je wilt je constructief opstellen en tegelijkertijd zeggen waar het op staat. Ruimte geven, maar zelf de leiding houden. Je wilt kritisch zijn, maar ook motiveren. Hoe doe je dat? Leer jouw gesprekken met deze Individuele training in goede banen te leiden!

“Het is veel makkelijker om afspraken te maken en verwachtingen uit te spreken als het gesprek goed verloopt. Heel fijn hoe dat nu gaat.”

Programma

Altijd maximaal maatwerk: het programma sluit aan bij jouw specifieke leerwensen en vragen. Daarom doen we vooraf een persoonlijke intake. Natuurlijk kent het programma wel wat vaste onderdelen, bijvoorbeeld:

 • de structuur en opbouw van een functioneringsgesprek
 • een tweerichtingsgesprek creëren met de LSD-methode (luisteren, samenvatten, doorvragen)
 • omgaan met moeilijke situaties en emoties
 • gesprekstechnieken die motivatie opwekken
 • effectieve verbale en non-verbale communicatietechnieken.

Studiebelasting: minimaal 3 uur, geen bijzondere voorbereiding nodig. 

 

Heb jij iets anders in gedachten? Een maatwerkvraag, vraagt om een maatwerkoplossing! We denken graag met je mee! Bel gerust naar 024 – 324 49 59 of mail naar info@pastoorbv.nl

Resultaat

Na afloop van de training heb je… 

 • geleerd hoe je met een functioneringsgesprek het werkplezier en de resultaten van een medewerker kunt vergroten.
 • meer oog voor persoonlijke doelen en wensen van je medewerkers.
 • grip op de regie in jouw gesprekken zonder dominant te zijn.
 • geleerd hoe je het best feedback kunt geven én incasseren.
 • meer plezier en zekerheid in het voeren van functioneringsgesprekken.

 

Investering

Je investering voor deze training is € 595,- per sessie. Dat is all-in, dus inclusief intake, koffie, thee, lunch, alle cursusmaterialen en een persoonlijk account. Geen verrassingen dus.

Hoe?
In overleg is er veel mogelijk. We adviseren je graag over wat het best bij jou past. Kijk hieronder wat altijd kan. Benieuwd naar onze visie op trainen? Kijk dan hier.
 • Borging
 • Programma-uitbreiding
Teksten

Vervolgsessie

Tijdens de Individuele training heb je gezien wat er allemaal kan. Je hebt prakt...

Teksten

Vervolgsessie

Tijdens de Individuele training heb je gezien wat er allemaal kan. Je hebt praktische tips en handvatten gekregen om in de praktijk mee te oefenen. Na een tijdje is het goed om samen eens te kijken: wat gaat er al goed? En waar loop je nog tegenaan? Tijdens een vervolgsessie delen we de complimenten uit waar kan en zoeken we verdieping waar nodig. We besteden aandacht aan jouw specifieke leer- en verbeterpunten. Maximale begeleiding!

Teksten

Intervisie

Hoe gaat het nu in de praktijk met je? Je wilt nog iets meer houvast. Even gevoe...

Teksten

Intervisie

Hoe gaat het nu in de praktijk met je? Je wilt nog iets meer houvast. Even gevoel krijgen bij wat je doet: kan het nog beter, hoe wordt het ontvangen, hoe doen anderen het? Intervisie kan je dan helpen. Met anderen die vergelijkbare vragen en ambities hebben bespreek je jouw praktijk. In een veilige setting, gefaciliteerd door een van onze ervaren trainers. Zodat je er ook met concrete actiepunten vandaan komt.

Teksten

MBTI-consult

Je ergert je aan die ene collega: waarom laat hij het altijd erop aankomen? Waar...

Teksten

MBTI-consult

Je ergert je aan die ene collega: waarom laat hij het altijd erop aankomen? Waarom vind je samenwerken lastig? Ben je lui? Of wil je iets meer vertrouwen op wat je wel in de vingers hebt? Durf je dat? Leer je eigen gedragsvoorkeuren kennen met een MBTI-consult en hoe je dat helpt in je dagelijkse werk. En krijg een uitgebreide persoonlijke rapportage van je MBTI-voorkeurstype, met inzichten en tips voor je werk, je privé-situatie en je communicatie.

300+

klanten

20%
efficiëntieslag
tot 50% meer

klanttevredenheid

13.000+

cursisten