Verplaatsing en annulering

Teksten

Het kan voorkomen dat je na akkoord toch de opdracht wilt annuleren of de uitvoering wilt verplaatsen.

Heb je je ingeschreven voor een Open training? Dan heb je tot 14 dagen na je inschrijving nog het recht je inschrijving te annuleren – zonder dat je hoeft te laten weten waarom. Zonder kosten. Uitzondering hierop is als je je korter dan 14 dagen voor de Open training inschrijft. Na die 14 dagen ben je het volledige bedrag verschuldigd. Ook als het je bijvoorbeeld onverhoopt niet zou lukken te komen. Wel mag je kosteloos iemand anders als vervanging voor jou laten deelnemen.

Voor andere opdrachten ben je een betalingsverplichting aangegaan. Er is een zestal situaties. In het kort: hoe dichter op de geplande datum je verplaatst of annuleert, hoe hoger het percentage dat we aan je moeten berekenen.

1. Je verplaatst ruim van tevoren (langer dan acht weken voor de start) – 10% kosten

2. Je verplaatst kort van tevoren (korter dan acht, maar langer dan vier weken voor de start) – 10% extra kosten, totaal dus 20% kosten

3. Je verplaatst zeer kort van tevoren (korter dan vier weken voor de start) – 25% extra kosten

We spreken van ‘verplaatsing’ als je de opdracht alsnog binnen zes maanden na de oorspronkelijke startdatum uit laat voeren. We adviseren je die nieuwe start direct af te spreken als je wilt verplaatsen. Zo voorkom je dat we de verplaatsing als annulering moeten beschouwen. Dat levert hogere kosten op voor jou meestal. En als er zoveel tijd tussen zit, moeten we vaak weer opnieuw afstemmen.

4. Je annuleert ruim van tevoren (langer dan vier weken voor de start) – 25% van het totale tarief

5. Je annuleert kort van tevoren (korter dan vier weken voor de start) – 50% van het totale tarief

6. Je annuleert zeer kort van tevoren (korter dan twee weken voor de start) – 75% van het totale tarief.

Direct nadat je de verplaatsing of annulering hebt bevestigd, ontvang je van ons een factuur voor deze extra kosten. Zonde geld! Vinden wij ook. Toch hebben wij ook al tijd en voorbereiding in de opdracht gestoken tot dat moment. En wordt het lastig nog vervangende renderende activiteiten in te plannen op die momenten.