Verplaatsen door Corona-maatregelen?

Teksten

Trainen in coronatijd: op locatie of online?
We willen heel graag op locatie trainen. Of je bij ons op kantoor ontvangen. Dat is misschien ook wel jouw voorkeur. Hiervoor zijn de richtlijnen van het RIVM en de overheid leidend. Als die veranderen, kan dat onduidelijke situaties opleveren, met gedoe tot gevolg. Dat willen we het liefst voorkomen, want dat is voor niemand fijn. Daarom onderscheiden we drie verschillende situaties die bepalen hoe we de trainingen organiseren. Situatie groen, oranje en rood. Ons uitgangspunt is dat de training altijd doorgaat op dezelfde data. Op locatie* als het kan en online** kan altijd. Wij bepalen welke kleur het best bij de situatie past wanneer we de data bevestigen.

Groen
Het gaat goed met de besmettingscijfers, er zijn geen overheidsmaatregelen die trainen op locatie onmogelijk maken. De term ‘lockdown’ komt niet meer in onze gedachtes voor en al bijna niet meer in ons vocabulaire.
We prikken samen de data voor de training(en) en jij bevestigt ze. Of je schrijft je in via onze website (bij een open training). Vanaf dan gelden ook onze normale spelregels voor annulering en verplaatsing.

Maar wat als de besmettingscijfers toch stijgen en het RIVM trainen op locatie sterk afraadt? Dan voeren we de training online uit, op dezelfde data. Zonder extra kosten voor jullie. We gaan er dan vanuit dat jullie aan de voorwaarden voldoen om succesvol online de training te kunnen volgen. Zie *. Wil  je geen online training? Prima, dan verplaatsen we de sessie(s) en gelden onze normale spelregels voor verplaatsen en annuleren. Dat betekent dan wel extra kosten.

Oranje
Is er nu nog niet zoveel aan de hand, maar gaat het de verkeerde kant op  met de besmettingscijfers of is het onduidelijk? Is het aannemelijk dat er een lockdown of nieuwe set maatregelen aankomt?
Dan nemen we het zekere voor het onzekere: bij alles wat we inplannen gaan we ervan uit dat de uitvoering online plaatsvindt. Ook hier gelden onze normale spelregels voor annulering en verplaatsing.

Natuurlijk kan het meevallen en kan blijken dat trainen op locatie toch mogelijk is. Dan is het bijna altijd nog mogelijk de training op locatie door te laten gaan. We bekijken dan samen vooraf of dat het geval is en of we het praktisch geregeld krijgen. Of dit mogelijk is, hangt af van onze agendabezetting en of er een trainingsruimte beschikbaar is. Bedenk wel dat er bij een training op locatie reiskosten bijkomen. Voor de open trainingen geldt dat we ze online uitvoeren, ook al staan de maatregelen het toe weer op locatie te trainen.

Rood
De besmettingscijfers zijn hoog en de richtlijnen vanuit de overheid zijn niet mals: op locatie trainen is geen optie.
Alles wat we inplannen, voeren we online uit. Hierbij gelden onze normale spelregels voor annulering en verplaatsing. Plannen we ver in de toekomst, wanneer de situatie mogelijk weer helemaal in orde is? Ook dan houden we op voorhand ‘online’ aan als trainingsvorm. Tegen de tijd van uitvoering bekijken we de situatie opnieuw. Spreken we dan van een ‘groene’ situatie? Dan kunnen we de training in overleg wel op locatie uitvoeren. Of dit mogelijk is, hangt af van onze agendabezetting en of er een trainingsruimte beschikbaar is. Bedenk wel dat er bij een training op locatie reiskosten bijkomen. Voor de open trainingen geldt dat we ze online uitvoeren, ook al staan de maatregelen het toe weer op locatie te trainen.

* Gaan we bij jullie op (een externe) locatie trainen? Super leuk! Dan vragen we je een ruimte te reserveren die voldoet aan de overheidsmaatregelen en -richtlijnen die dan gelden. Lukt dat niet? Dan kan dit een kleinere groepsgrootte tot gevolg hebben of zelfs verplaatsing van de sessies. De kosten hiervan zijn dan voor jouw rekening.

** Gaan we online trainen? Hartstikke leuk! Zorg dan wel dat je zelf je eigen online aanwezigheid in orde hebt (zie ‘Online’ in onze spelregels).