De 4-daagse komt weer bij ons langs. 4 dingen die jij van al die lopers kan leren!

Op vrijdag 20 juli lopen er weer 50.000 wandelaars juichend langs ons kantoor aan de Via Gladiola. Samen met zo’n 250.000 anderen halen we de lopers binnen als echte helden. En helden zijn het. Want voor veel lopers is het de grootste (fysieke) prestatie in hun leven. Maar hoe kan het dat zoveel mensen in deze 4 dagen boven zichzelf uitstijgen? Onze collega’s Rens en Thijs weten het wel. Zij hebben namelijk ook allebei meegelopen met de grootste wandeltocht ter wereld. Ze hebben vier zaken op een rij gezet die je van de 4-daagse kan leren.

1. Blijf positief

Geen evenement geeft je zo het gevoel dat je belangrijk bent. Duizenden mensen juichen je toe van start tot finish. Alsof je een gouden medaille hebt gewonnen op de Olympische Spelen. Met zo’n steun in de rug loopt iedereen een stuk prettiger. Ook al heb je 30 blaren. Dit positivisme heb je nodig om net dat stapje extra te zetten.

Leerpunt: Benader mensen positief. Mensen voelen zich dan gewaardeerd en doen dan ook eerder wat je van ze vraagt. Een win-win-situatie.

2. Oefen

Veel wandelaars horen het voordat ze de 4-daagse gaan lopen “jij redt het nooit”. Maar met een gedegen voorbereiding lukt het een heleboel mensen. Oefenen, oefenen, oefenen. Als je goed oefent kun je veel meer dan je denkt.

Leerpunt: Denk niet dat iemand iets niet kan. Bijna iedereen kan bijvoorbeeld een fatsoenlijke tekst schrijven. Maar dat gaat niet zomaar. Blijf daarvoor oefenen en blijf daarvoor leren. Laat jezelf bijvoorbeeld trainen… Door ons natuurlijk!

3. Werk samen

Dit jaar lopen er 76 verschillende nationaliteiten mee met de 4-daagse. De jongste loper is 11 en de oudste is 88 jaar. Een ongekend divers gezelschap. Maar iedere deelnemer weet: het voelt net alsof het wandellegioen één grote familie is. Je hebt samen een doel. Werk daarom ook samen. Geef elkaar een steuntje in de rug. Het helpt!

Leerpunt: Worstel je met een moeilijke juridische brief? Of met de argumenten bij een adviesnota aan het bestuur? Laat iemand anders er een keer naar kijken. Samen weet je meer!

4. En beloon jezelf!

Vier dagen achter elkaar alleen maar lopen. Het is niet niks. Er zijn dan ook veel momenten waarop je denkt: “waar ben ik nou eigenlijk mee bezig?” en “waar doe ik dit eigenlijk voor?”. Maar als je dan weet dat er de laatste dag honderdduizenden mensen op je staan te wachten… Waaronder de collega’s van Pastoor bv. Dan ga je echt niet stoppen! Dat wil je meemaken. Over de finish? Geniet ervan! Je hebt het verdiend.

Leerpunt: Een succesvol project afgerond? Geniet ervan. Pak die rust. Dan heb je weer alle kracht als je collega’s je weer nodig hebben.