Steengoed schrijven in zakelijke teksten

Direct resultaat in alle teksten die je schrijft

Schrijf je veel, maar twijfel je of je teksten duidelijk, overtuigend of professioneel genoeg zijn? We helpen je graag om jouw teksten steengoed te maken!

“Met de training ‘Professioneel zakelijk schrijven’ zijn niet alleen mijn e-mails en documenten voor werk verbeterd. Het heeft ook mijn schrijfvaardigheden in het dagelijkse leven verbeterd. Ik vond het een zeer waardevolle training.”
Halil Kaynak, Freelance Automation Engineer

Resultaat

Samen met de trainer ga je aan de slag met de teksten die jij zelf schrijft. We bepalen samen welke onderwerpen we behandelen en welke resultaten daarbij horen. Wat wil jij bereiken? Hieronder vind je alvast wat inspiratie:

  • Je rapporten zijn afgestemd op je doelgroep en in 60 seconden te lezen!
  • Je offertes zijn prikkelend, duidelijk en overtuigend!
  • Je social media- en websiteteksten zijn doelgericht, aantrekkelijk en zetten de lezer aan tot actie!
  • Je mails zijn kort, duidelijk en brengen je boodschap optimaal over!
  • Je spelling en grammatica zijn up-to-date: geen afleidende dt-fouten meer en geen te lange zinnen!
  • Je notulen zijn kort, duidelijk en hebben alle actiepunten!

Voor sommige onderwerpen hebben we een aparte training samengesteld. Misschien sluit dat wel perfect aan bij wat jij zoekt. Kijk daarom ook eens bij:

Heb jij iets anders in gedachten? Een maatwerkvraag, vraagt om een maatwerkoplossing! We denken graag met je mee! Bel gerust naar 024 – 324 49 59 of mail naar info@pastoorbv.nl

Hoe pakken we het aan?

Gaan we samenwerken? Super! We doorlopen een paar stappen om een toptraining voor jou te verzorgen.

Stap 1: telefonische intake met je trainer
Van tevoren voer je een uitgebreid intakegesprek met de trainer. Dit doen we om je leerwensen en -vragen scherp te krijgen.

Stap 2: data afstemmen
We plannen twee sessies van drie uur, met een tussenliggende praktijkperiode van twee tot vier weken. Zo heb jij in de tussentijd de mogelijkheid om te oefenen. In de volgende sessie ontvang je gerichte feedback. We plannen de training bij ons op locatie in Nijmegen of online.

Stap 3: voorbereiding
We vragen je alleen een aantal teksten, presentaties, casussen of andere relevante voorbeelden te uploaden in onze digitale leeromgeving. Zo kan de trainer jouw voorbeelden analyseren en daarmee het programma volledig op maat maken.

Stap 4: volg de training
Tijdens de training ga je aan de slag met jouw leervragen en -wensen. Na de eerste sessie krijg je een huiswerkopdracht mee. In de tweede sessie frissen we de vaardigheden nog een keer op en zoeken we de diepgang op. Je ontvangt van ons na de training een certificaat.

 

Investering

Voor deze training kun je het STAP-budget gebruiken. Sinds 1 maart 2022 mag iedere werkende en werkzoekende elk jaar tot € 1.000,- bij het UWV aanvragen om een training te volgen. Wil je hiervan gebruikmaken? Schrijf je eerst bij ons in, telefonisch of via de mail. Daarna krijg je van ons een STAP-aanmeldingsbewijs en helpen wij je verder.

Je investering voor deze training is € 1.000,-. Dat is all-in, dus inclusief koffie, thee, lunch, alle cursusmaterialen en een persoonlijk account. Geen verrassingen dus.

Hoe?

Volledig online of op locatie? The sky is the limit. Echt! Deze Individuele training komt in alle soorten en maten voor. Ontdek hieronder de opties. We adviseren je graag over wat het best bij jou past. Benieuwd naar onze visie op trainen? Kijk dan hier.

  • Borging
  • Programma-uitbreiding
Teksten

B1-tool

Je hebt in de training geleerd hoe je een tekst in B1-taalniveau kunt schrijven....

Teksten

B1-tool

Je hebt in de training geleerd hoe je een tekst in B1-taalniveau kunt schrijven. Toch kan het best lastig zijn om in te schatten of jouw tekst al aan dat taalniveau voldoet. Met onze B1-tool kun je jouw teksten analyseren en zien waar nog winst te behalen valt. Zo analyseert de tool op zinslengte, passief taalgebruik en moeilijke woorden. 

Teksten

E-coaching

Na de training ga je aan de slag met de geleerde vaardigheden. Wil je weten ho...

Teksten

E-coaching

Na de training ga je aan de slag met de geleerde vaardigheden. Wil je weten hoe dat gaat? Waar nog de meeste kansen liggen? Stuur een tekst op via onze leeromgeving en krijg persoonlijke feedback op jouw teksten. Dat kan zowel via de mail als in een online inloopuurtje. Werk je nu aan iets concreets waar tempo bij nodig is? Dan stemmen we het zo af dat je tijdig je stuk kunt verbeteren.

Teksten

Opfrissessies

Het is goed om met enige regelmaat met afstand eens te kijken: wat hebben wij in...

Teksten

Opfrissessies

Het is goed om met enige regelmaat met afstand eens te kijken: wat hebben wij in de afgelopen tijd geschreven en was dat van goede kwaliteit? Eens per jaar een opfristraining is daarvoor een uitstekend middel. Met een opfristraining blijft het onderwerp leven in de organisatie. Het is ook een signaal naar alle medewerkers dat dit onderwerp belangrijk blijft.

Teksten

Eindtoets

Je hebt flinks geoefend met de spellingregels tijdens een training, Individuele ...

Teksten

Eindtoets

Je hebt flinks geoefend met de spellingregels tijdens een training, Individuele training of e-learning. Tijd om te kijken hoe dat is gegaan! In de eindtoets komen alle onderdelen van spelling aan bod: d’s en t’s, betrekkelijke voornaamwoorden, hen/hun, als/dan. Krijg inzicht in jouw persoonlijke leerpunten en kansen. Maar vooral: ervaar hoeveel je al hebt geleerd!

Teksten

Workshops

Een workshop is een vlotte, kortere vorm van trainen. We bieden een interessant ...

Teksten

Workshops

Een workshop is een vlotte, kortere vorm van trainen. We bieden een interessant pakket aan workshops aan, die goed te combineren zijn met deze training. Zie de opties daarvoor hier.

Teksten

Taal

Wat voor tekst je ook schrijft, voor een deel bepaalt het taalgebruik hoe effect...

Teksten

Taal

Wat voor tekst je ook schrijft, voor een deel bepaalt het taalgebruik hoe effectief en efficiënt de tekst is. De zoektocht naar helder taalgebruik organiseren wij in alle tekstgenres, van interne e-mails tot juridische brieven en rapportages. In de kern gaat die zoektocht uit van de lezer: wanneer begrijpt die de tekst het best? Onze vijf vuistregels helpen om elke tekst voor iedereen in begrijpelijk taalgebruik te schrijven – of anders gezegd, op taalniveau B1.

Teksten

Opbouw

Een goede opbouw van een brief of e-mail helpt je lezer om jou te begrijpen. Het...

Teksten

Opbouw

Een goede opbouw van een brief of e-mail helpt je lezer om jou te begrijpen. Het stuurt de lezer in de goede richting en zorgt ervoor dat iedere tekst op hoofdlijnen snel te begrijpen is. De basis van die opbouw is de driedeling inleiding, kern en slot. We lopen in deze module alle drie de onderdelen langs en oefenen daarmee. Vervolgens gaan we in op een aantal andere structuursignalen om de opbouw van je tekst te versterken.

300+

klanten

20%
efficiëntieslag
tot 50% meer

klanttevredenheid

13.000+

cursisten