Storytelling

Wat is storytelling?

Storytelling is een marketingterm die we gebruiken voor het duidelijk maken van een boodschap in verhalenvorm. Het is een populair fenomeen, omdat we een samenhangend verhaal gemakkelijker onthouden dan losse informatie. Een boeiend verhaal raakt veel eerder onze emotie dan saaie tekst. Storytelling kan daarom een effectieve communicatievorm zijn. Maar alleen als je het op de juiste manier toepast. In de training Storytelling leer je hoe.

Het trainingsprogramma

We behandelen in de training de kenmerken van een pakkend verhaal. Je leert verschillende journalistieke genres en perspectieven. Ook leren we je hoe je een verhaal inzet als onderdeel van contentmarketing of commerciële campagnes.

Wat leer je tijdens deze training?

In deze training oefen je met het schrijven van boeiende verhalen. Door bewust te kiezen voor een doelgroep en approach. We werken aan dynamisch taalgebruik en spanningsopbouw, zodat je de lezer vasthoudt. Verder gaan we in op de verschillende online kanalen waarop je je verhaal kunt vertellen. Bijvoorbeeld een blog en sociale media.

Het resultaat

Na de training Storytelling kun je verhalen vertellen die impact hebben. En die je doelgroep verleiden om door te lezen of te luisteren. Je kent de ingrediënten van een goed verhaal en de kanalen waarop je je verhaal kunt verspreiden.

Heb je nog vragen of wil je je aanmelden? 

Bel ons op 024 324 49 59, mail naar [email protected] of start een chatgesprek.