Schrijven op taalniveau B1

Wat is taalniveau B1?

Taalniveau B1 is een van de taalniveaus die de Raad van Europa heeft vastgelegd om de begrijpelijkheid van een tekst te bepalen. We noemen taalniveau B1 ook wel eenvoudig Nederlands. Bijna alle Nederlanders begrijpen een tekst op dit niveau. Daarom is B1 de norm voor zakelijke teksten van de overheid en veel bedrijven. Helaas voldoen de meeste zakelijke teksten nog niet aan de B1-norm. De kans is groot dat dat ook voor jouw teksten geldt. Terwijl je elke tekst – ook medisch of juridisch – op taalniveau B1 kunt schrijven. Kom naar onze training Schrijven op taalniveau B1 en ontdek het zelf!

Het trainingsprogramma

De training baseren we op jouw eigen teksten en leerwensen. En kunnen we inrichten als basistraining of als gevorderdentraining. In ieder geval trappen we de training af met het nut en belang van taalniveau B1. En beantwoorden we de vraag: ‘Wat is eenvoudig Nederlands precies?’. Ook herschrijven we ter plekke een van de teksten uit jouw praktijk.

Wat leer je tijdens de training Schrijven op B1-niveau?

Tijdens de training Schrijven op B1-niveau leer je welke taalniveaus er zijn en wat ze betekenen. Vervolgens focus je op taalniveau B1 en de bijbehorende kenmerken. Naast B1-schrijven oefen je in de training ook met de structuur en benadering van jouw brieven, e-mails en andere zakelijke teksten. Want een begrijpelijke tekst gaat verder dan taal alleen.

Het resultaat

Na de training Schrijven op taalniveau B1 weet je hoe je een tekst schrijft die de meeste Nederlanders begrijpen. Daarnaast ken je het belang van B1 en de kenmerken van dit taalniveau. In jouw correspondentie pas je de vuistregels van B1 goed en consequent toe.

Heb je nog vragen of wil je je aanmelden? 

De training geven we graag incompany, bij ons op kantoor of op locatie. Weten wat de mogelijkheden en eerstvolgende data zijn? Bel ons direct op 024 324 49 59, mail naar info[email protected] of start een chatgesprek.