Schriftelijk rapporteren / beleidsplannen schrijven

Wat is een goed rapport?

Een goed rapport is kernachtig, goed onderbouwd en in 60 seconden te lezen. We zijn ons ervan bewust dat je bij het schrijven van een rapport te maken hebt met verschillende belangen. Juist daarom wil je ervoor zorgen dat je tekst een helder, overzichtelijk en objectief beeld geeft van de situatie. In de training Schriftelijk rapporteren leren we je hoe je een overzichtelijk en effectief rapport schrijft. Daarbij laten we je zien dat rapporten niet saai en langdradig hoeven te zijn. En dat je met een sterk rapport een essentiële bijdrage kunt leveren aan een initiatief.

Het trainingsprogramma

Het trainingsprogramma van de training Schriftelijk rapporteren stellen we samen aan de hand van jouw behoefte en niveau. In ieder geval behandelen we de ideale structuur van een rapport. Piramidaal rapporteren komt altijd aan bod. Verder gaan we in op helder en eigentijds taalgebruik. En natuurlijk op goede argumentatie. Verwacht geen droge instructie, maar intensief sparren.

Wat leer je tijdens de training Schriftelijk rapporteren?

Tijdens de training Schriftelijk rapporteren leer je de kenmerken van verschillende soorten rapporten. Je leert hoofd- en bijzaken goed te onderscheiden. Ook ga je aan de slag met de beleidscirkel en de vuistregels van taal. We helpen jou in een ontspannen setting om de verbeterslag te maken waar je zelf behoefte aan hebt.

Het resultaat

Na afloop van de training Schriftelijk rapporteren raak je niet langer verstrikt in te lange zinnen en wollig taalgebruik. Je kunt je standpunt goed onderbouwen. Irrelevante informatie en oneigenlijke argumenten herken en vermijd je. Je schriftelijke rapporten zijn daardoor korter en krachtiger.

Heb je nog vragen of wil je je aanmelden? 

Bel ons op 024 324 49 59, mail naar [email protected] of start een chatgesprek!

 

Testimonial

“Eigenlijk kunnen we het al: goede klantgesprekken voeren. En toch zoeken we een training. Zoeken we iemand die ons prikkelt en begeleidt om wat we allemaal weten en kunnen, ook manifest te maken. Zodat we het bewust en krachtig kunnen inzetten. Pastoor bv houdt ons al jaren scherp op onze adviezen en rapporten. Nu heeft een van hun teamleden met ons de instrumenten op een rij gezet en hanteerbaar gemaakt. Dat was geen gemakkelijke opgave voor de trainer. Maar de ervaring en de persoonlijkheid van de trainer waren groot genoeg om tegen ons op te kunnen. Klinkt wellicht wat bijzonder, maar zo hebben we het wel ervaren. Daardoor zijn we geprikkeld en uitgedaagd. En dat zochten we. Top!”
– Lennart Joosten, Stec Groep

“Enorme eye-openers! Super knap hoe zij van de zeer complexe en abstracte materie echt chocola maken.”
– Ing Strolenberg, APG AM