Raads- en collegevoorstellen schrijven

Hoe schrijf je een goed voorstel voor college of Raad?

Een goed raads- en collegevoorstel is overtuigend, gestructureerd en in 60 seconden te lezen. Zo vergroot je aanzienlijk de kans om voor jouw voorstel goedkeuring te krijgen. Een effectief voorstel schrijven kan een grote, inhoudelijke klus zijn. Die klus wil je efficiënt aanpakken. In de training Raads- en collegevoorstellen schrijven leer je hoe!

Het trainingsprogramma

Het trainingsprogramma stellen we samen aan de hand van jouw behoefte en niveau. In ieder geval herschrijven we in de training een raads- en collegevoorstel uit jouw praktijk. En behandelen we de structuur en taal van een voorstel. Ook gaan we in op de verschillende fases van een initiatief.

Wat leer je tijdens de training Raads- en collegevoorstellen schrijven?

In onze training Raads- en collegevoorstellen schrijven leer je allereerst de structuur van een sterk voorstel. Verder besteden we veel aandacht aan argumenteren. Ook relevantie komt aan bod. Welke informatie heeft de lezer echt nodig om tot een goed besluit te kunnen komen? En welke informatie zorgt alleen maar voor ruis op de lijn? Last but not least leer je de vijf vuistregels van taal.

Het resultaat

Door de training Raads- en collegevoorstellen kijk je weer scherper naar je rol als adviseur. Je krijgt alle handvatten om een to the point en overtuigend voorstel te schrijven. Ook weet je hoe je piramidaal rapporteert en krachtig onderbouwt. Na de training schrijf je efficiënter en werk je met meer plezier aan voorstellen.

Heb je nog vragen of wil je je aanmelden? 

Bel ons op 024 324 49 59, mail naar [email protected] of start een chatgesprek.

Testimonial

“Als jurist ben ik altijd kritisch. Maar bij Pastoor bv weten ze echt van wanten. Helder, juridisch valide en waar mogelijk nog menselijk ook. Het kan!”
– Ruud van der Plank, jurist gemeente Voorst