Notuleren

Hoe schrijf je goede notulen?

Goede notulen schrijf je effectief, efficiënt en overzichtelijk. Door de combinatie van luisteren en schrijven is notuleren een vak apart. Waarbij het essentieel is om hoofd- en bijzaken te onderscheiden. En je geen actiepunt mag missen. In de training Notuleren leer je alle vaardigheden die je nodig hebt als goede notulist.

Het trainingsprogramma

Het trainingsprogramma bestaat onder andere uit:

  • Vergadervormen
  • Samenvatten
  • Structureren
  • Vuistregels van taal

Tijdens de training

We leren je onderscheid te maken tussen verschillende soorten notulen. En gaan in op de onderdelen en structuur waaraan elke notulen moeten voldoen. Ook besteden we aandacht aan taal, efficiëntie en presentatie.

Wat leer je van de training Notuleren?

We maken je bewust van je rol als notulist en de taken die daarbij horen. Verder leren we je de essentie van een vergadering te herkennen. En krijg je de juiste handvatten om agendapunten kernachtig en correct op te schrijven. Zowel vergader- als schrijftechnieken komen aan bod.

Het resultaat

Na onze training Notuleren weet je hoe je het beste kunt luisteren en schrijven tegelijk. Ook kun je in elke situatie de juiste notulevorm toepassen. Je kent de taken en verantwoordelijkheden van een professionele notulist. En hebt praktische handvatten om te schrijven in actieve, heldere taal.

Heb je nog vragen of wil je je aanmelden? 

Bel ons op 024 324 49 59, mail naar [email protected] of start een chatgesprek.