Presenteren/presentatietechnieken

Hoe geef je een goede presentatie?

Een goede presentatie houdt de aandacht vast, is dynamisch en interactief. Bij voorkeur is de spreker rustig, enthousiast en deskundig. Een presentatie geven kan erg spannend en uitdagend zijn. Zeker wanneer je geen ervaren spreker bent. Maar ook als je een kritisch publiek en/of weinig zelfvertrouwen hebt. Presenteren vraagt om veel verschillende vaardigheden. In de training Presenteren komen ze aan bod.

Het trainingsprogramma

Het trainingsprogramma bestaat onder andere uit:

  • Inlezen in je doelgroep en voorbereiding
  • Lichaamshouding en non-verbale communicatie
  • Rustig en duidelijk spreken
  • Opbouw van je presentatie
  • Interactie en werkvormen

Wat leer je tijdens de training Presenteren/presentatietechnieken?

Tijdens de training Presenteren/presentatietechnieken werk je aan je uitstraling en stem. We behandelen een goede presentatiestructuur, inclusief een pakkende inleiding. Ook bespreken we een effectieve voorbereiding. Zodat je met meer vertrouwen voor een groep staat. Verder gaan we in op verschillende werkvormen. En kansen voor interactie met je publiek.

Het resultaat

Na de training weet je hoe je een prikkelende presentatie geeft. Inclusief pakkende approaches en krachtige anekdotes. Met voldoende dynamiek en veel interactie met je publiek. Ook weet je hoe je kunt omgaan met eventuele weerstand uit de groep.

Heb je nog vragen of wil je je aanmelden? 

Bel ons op 024 324 49 59, mail naar [email protected] of start een chatgesprek.