LSD-gesprekstechnieken

Hoe voer je een open en gestructureerd gesprek?

Merk je dat je het lastig vindt om tot de kern van het gesprek te komen? En heldere afspraken te maken? De LSD-gesprekstechniek is een communicatietechniek die gebaseerd is op luisteren, samenvatten en doorvragen. Het verbetert de relatie met je gesprekspartner en voorkomt communicatieproblemen. Tijdens deze training leer je hoe je de LSD-methode toepast voor een effectief en positief gesprek.

Voor wie?

Deze training is voor iedereen die vanuit zijn functie wel eens gesprekken voert. En voor iedereen die graag meer invloed wil op het verloop van die gesprekken. Het maakt niet uit of het gaat om klantgesprekken, slechtnieuwsgesprekken, beoordelingsgesprekken of verkoopgesprekken. Met de LSD-techniek leer je hoe je ieder gesprek in goede, constructieve banen leidt!

Programma

We sluiten altijd aan bij de behoefte en het niveau van de groep. Onze trainingen zijn maximaal maatwerk. Daarom sluiten we in de oefeningen aan bij jouw eigen werksituaties! Vanuit hier gaan we aan de slag met persoonlijke leerdoelen.

Het trainingsprogramma bestaat onder andere uit…

  • een tweerichtingsgesprek creëren: luisteren, samenvatten, doorvragen
  • motiverende gesprekstechnieken: empathie tonen, meedenken en open vragen stellen
  • zelfreflectie: inzicht in jouw eigen leerproces
  • het vastleggen van een agenda en afspraken
  • verbale en non-verbale communicatie

Heb jij iets anders in gedachten? Een maatwerkvraag, vraagt om een maatwerkoplossing!

Resultaat

Na afloop van deze training…

  • kun je goede open vragen stellen en samenvatten. Daardoor kom je tot de kern van ieder gesprek.
  • kun je goed omgaan met moeilijke situaties en emoties
  • heb je handvatten om zonder oordelen te luisteren naar de ander
  • herken je je eigen valkuilen en weet je hoe je hiermee om moet gaan
  • kun je de regie houden over een gesprek en een open sfeer creëren.

Werkwijze

Een maatwerk training. Interactief, persoonlijk en met plezier. De nadruk ligt in deze training op doen: we oefenen in het voeren van een open, positief gesprek. Waarin je met de LSD-techniek hoofd- en bijzaken scheidt! Daarnaast krijgt iedere deelnemer toegang tot de online-leeromgeving MijnPastoor.

Deze training geven we graag incompany, bij ons op kantoor of op locatie. Maar ook in de vorm van een open training of als individuele coaching. Weten wat de mogelijkheden en eerstvolgende data zijn? Bel ons direct op 024 324 49 59 of mail naar [email protected]