Functioneringsgesprek voeren

Hoe voer je een goed functioneringsgesprek?

Een goed functioneringsgesprek is gelijkwaardig, gestructureerd en leidt tot afspraken. In de relatie tussen leidinggevende en medewerker is een functioneringsgesprek een belangrijk ijkpunt. Hoe verloopt de samenwerking? Wat gaat al goed? Wat kan beter? In de training Functioneringsgesprek voeren helpen we je een functioneringsgesprek in goede, constructieve banen te leiden.

Het trainingsprogramma

Het trainingsprogramma van de training Functioneringsgesprek voeren bestaat onder andere uit:

  • Agenda maken
  • LSD-methode
  • Zelfreflectie
  • Afspraken maken

…en ben je echt ambitieus? Vul deze training dan aan met een MBTI-consult.

Wat leer je tijdens de training Functioneringsgesprek voeren?

We oefenen in het voeren van een open, positief gesprek. Waarin je oprecht interesse toont. Met behulp van de LSD-techniek zorg je dat het gesprek tweerichtingsverkeer is. Je leert hoe je een medewerker helpt met het formuleren van doelen en wensen. En hoe je kritiek op een constructieve manier uit, zonder te demotiveren. Ook gaan we in op het vastleggen van een agenda en afspraken. Zodat je daar later allebei op kunt terugvallen.

Het resultaat

Na de training weet je hoe je een Functioneringsgesprek gebruikt om het werkplezier en de resultaten van een medewerker te vergroten. Doordat je aandacht geeft aan persoonlijke doelen en wensen. Je weet hoe je constructief kritiek geeft en omgekeerd kritiek incasseert. En hoe je afspraken formuleert en vastlegt. Ook lukt het je beter om de regie te houden over het gesprek en een open sfeer te creëren. Door zowel je verbale als je non-verbale communicatie.

Heb je nog vragen of wil je je aanmelden? 

Bel ons op 024 324 49 59, mail naar [email protected] of start een chatgesprek.