Mediatraining

Wat is mediatraining?

In onze mediatraining leer je alles over hoe je woordvoering en interviews in de media het beste kunt aanpakken. Zodat je professioneel, deskundig en menselijk overkomt in een interview. Dat is vooral belangrijk als je tijdens een crisissituatie voor de camera staat. Dan kan de reputatie van de organisatie onder vuur liggen en hangt er veel van een mediaoptreden af. Volg onze mediatraining om te zorgen dat je in zo’n geval precies weet wat je moet doen.

Het trainingsprogramma

Het trainingsprogramma bestaat onder andere uit:

  • Interviewkansen en -valkuilen
  • Regie en controle houden in een interview
  • Een kernachtige boodschap formuleren
  • Overtuigingstechnieken
  • Oefenen en sparren met een ervaren verslaggever

Wat leer je tijdens de mediatraining?

Je leert strategisch en handig omgaan met de pers. Door helder te communiceren, kalm te blijven en je publiek te boeien. Je wilt immers dat mensen luisteren naar jouw boodschap. Daarbij is het belangrijk dat jij de regie houdt over het gesprek. Zonder kil, arrogant of gespannen over te komen. Je oefent met het kiezen van het juiste perspectief, het geven van relevante informatie en het gebruiken van de juiste woorden.


Tijdens de training werk je met een ervaren televisieverslaggever die zelf ook woordvoerder is geweest. Hij vertelt je hoe het werkt in de media en interviewt jou natuurlijk ook! Zo kun je in een veilige setting verschillende stijlen uitproberen. Je bekijkt je eigen beelden terug en bepaalt samen met de verslaggever hoe jij het beste overkomt in interviews. Zo ontdek je je eigen stijl. Doordat je met voorbeelden uit de praktijk hebt geoefend voor de camera, ben je straks optimaal voorbereid op het moment dat je er moet stáán.

Het resultaat

Na de training weet je wat een interview effectief maakt en hoe je je kunt voorbereiden. Jij kunt zo’n gesprek positief sturen en staat niet snel meer met je mond vol tanden. De interviews met jou zijn een representatief visitekaartje voor je organisatie. Je weet jouw verhaal onder alle omstandigheden helder en overtuigend over te brengen op je publiek.

Heb je nog vragen of wil je je aanmelden? 

Bel ons op 024 324 49 59, mail naar [email protected] of start een chatgesprek.