Best Value training (mondelinge presentaties)

Wat is Best Value Procurement?

Best Value Procurement (BVP) is een specifieke manier van aanbesteden, met nieuwe rollen voor de klant en de leverancier. In een Best Value aanbesteding is er geen RFP meer met een uitgebreide beschrijving van eisen en wensen. De leverancier denkt proactief mee en presenteert een oplossing die voor de klant de meeste toegevoegde waarde oplevert. Om de aanbesteding te winnen, moet je vier fasen succesvol doorlopen. In deze training leer je hoe je de toegevoegde waarde van jouw bedrijf kunt communiceren tijdens een Best Value presentatie.

Voor wie is Best Value training?

Je bent een van de experts in jouw bedrijf en je bent inhoudelijk betrokken bij een Best Value aanbesteding. Jij verzorgt straks de presentatie over jullie oplossing aan het klantteam.

Het trainingsprogramma

Er hangt veel van af van jouw Best Value presentatie… Op welke inhoudelijke vragen moet je voorbereid zijn? Welke houding is het meest effectief? Wat moet je juist wel doen, en wat absoluut niet? In deze training ontwikkel jij de vaardigheden om te scoren als expert en de opdracht voor jouw bedrijf binnen te halen.

Wil je persoonlijke coaching? Of denk je aan een groepstraining voor jou en je collega’s? Beide opties zijn mogelijk. Het programma is altijd toegesneden op de situatie en behoeftes van jouw bedrijf.  In ieder geval besteden we aandacht aan:

  • De principes van overtuigen
  • Het gebruik van metrics in je presentatie
  • Complexe zaken simpel en resultaatgericht vertellen
  • Verbinding maken met je publiek (op inhoud en gedrag)

Wat leer je tijdens de Best Value training?

Tijdens de training leer je hoe je het klantteam kunt overtuigen van de toegevoegde waarde van jouw bedrijf en van jullie oplossing. We maken je bewust van het belang van een goede voorbereiding. Je krijgt inzicht in de valkuilen. En tips hoe je een krachtige indruk maakt als expert. We oefenen aan de hand van een casus uit jouw eigen praktijk onder meer hoe je:

  • je voorstelt in lijn met de Best Value principes
  • in vijf minuten de kern van je verhaal vertelt
  • resultaatgerichte boodschappen formuleert
  • kort en bondig antwoord geeft op veel gestelde vragen
  • kunt overtuigen

Het resultaat van deze Best Value training

Het geven van resultaatgericht presentaties in een Best Value tender is voor veel experts geen dagelijkse bezigheid. Dankzij deze training vergroot je de kansen om de opdracht te winnen met sprongen. Je weet beter hoe je je moet voorbereiden. Doordat je hebt geoefend, kom je beter uit je woorden en maak je een overtuigende indruk. En dat is nodig, want je bent tenslotte de expert.

Waarom je deze training bij ons wilt volgen

De trainer schrijft complete offertes voor bedrijven in meerdere sectoren en geeft trainingen aan bidmanagers en proposalmanagers. Klanten zijn bijvoorbeeld: VGZ, AZL, Brunel, IT-Staffing, APG, PGGM, Loyalis, BSA, Aevitae, Ordina, SUEZ, BT, Vodafone, Ferranti, SAP, Dell en Arbo Unie.

Heb je nog vragen of wil je je aanmelden? 

Bel ons op 024 324 49 59, mail naar [email protected] of start een chatgesprek.

REACTIES VAN DEELNEMERS

 

“De training was uiterst zinvol. Ons klantbewustzijn heeft een boost gekregen. Daarnaast hebben we nieuwe inzichten gekregen en zijn deze meteen in de praktijk gaan toepassen. Het aangereikte model voor de managementsamenvatting is nu de Europese standaard voor Dell.” Joost Kempenaars, Directeur Proposal teams UK & Benelux Dell.

 

“Ik heb vooral geleerd vanuit de klant te gaan denken bij het schrijven. En ik weet nu beter hoe ik inspiratie kan opdoen. Dankzij deze workshop maak ik nu teksten die de aandacht van de klant trekken en de juiste snaar raken.” Inge Tjon, Loyalis.

 

“Ik geef nu meer aandacht aan wat ik schrijf en hoe ik het schrijf. Mijn teksten gaan meer over de problematiek van de klant en minder over wat ik zelf geweldig vind aan het eigen bedrijf en ons product. Ook zijn mijn zinnen actiever geworden, meer to the point en zonder business terminologie.” Leslie de Cuyper, Ferranti Computer Systems, België

 

“De training was zeer leerzaam. Onze pre-sales medewerkers en experts hebben veel gehad aan de tips voor een betere voorbereiding en structuur bij het beantwoorden van vragen en het schrijven van de management summary.” Peter Laghuwitz, Bidmanager SAP Nederland

 

“Na de training zijn we onze offertes anders gaan schrijven en dat heeft geleid tot een verbetering van ons resultaat met 300%!” Paul Jeene, Commercieel Manager Arbo Unie