Effectief communiceren voor HR-professionals

Een stevige basis voor effectieve communicatie!

Als HR-professional heb je natuurlijk veel contact met managers, zowel mondeling als schriftelijk. In deze training leer je hoe je hen gestructureerd en doelgericht te woord kan staan, ook bij emoties of lastige situaties. We maken je bewust van wat er in de interactie met anderen gebeurt. Hoe dat professioneler, tactvoller en effectiever kan. Ook leer je hoe je de vertaling maakt naar een advies op papier. Duidelijk en lezersgericht! Deze open training is speciaal voor HR-professionals, met HR-casuïstiek en voorbeelden.

We starten de open trainingen weer vanaf juni 2021. De data vind je einde van deze maand op de site. De individuele trainingen gaan altijd door! Online en op locatie. Dat kan, dat mag en is super leerzaam (en leuk)! Alle incompany trainingen zijn vooralsnog online.

“De dag is voorbijgevlogen! Super interessant en enorm veel geleerd.”

Programma

In een beknopt en intensief programma komt alles voorbij wat je moet weten en kunnen om effectiever te communiceren. Je scherpt de basics aan en hebt een stevige intervisie van je collega HR-pro’s. Wat in ieder geval aan bod komt:

 • mondelinge gesprekstechnieken: luisteren, samenvatten, doorvragen (LSD-methode)
 • omgaan met moeilijke gesprekspartners, weerstand en emoties
 • constructief adviseren en feedback geven
 • vertaling van een advies naar papier: overzichtelijk, lezersgericht, structuursignalen, in 60 seconden op hoofdlijnen te lezen
 • praktische vuistregels voor eenvoudig taalgebruik
 • oefenen met HR-specifieke casussen, jouw vragen en persoonlijke inbreng.

Vraag je je af of deze training bij jou past? We denken graag met je mee! Bel gerust naar 024 – 324 49 59 of mail naar info@pastoorbv.nl.

Resultaat

Na afloop van de training heb je…

 

 • in de vingers hoe je een gesprek kan leiden en sturen.
 • geleerd hoe je het beste adviseert en feedback geeft.
 • meer daadkracht en professionaliteit in de interactie met managers.
 • goed door hoe je een advies overtuigend vertaalt naar papier.
 • meer handvatten om to-the-point te schrijven.
 • een leuke dag gehad én voortaan tijd over omdat je veel efficiënter communiceert.
Hoe?
Woensdag trainingsdag! Elke 8 weken op onze trainingslocatie in Nijmegen. In de lijst vind je de mogelijke data.

Wil jij een aanvulling op de trainingsdag? Ontdek hieronder de opties. We adviseren je graag over wat het best bij jou past. Benieuwd naar onze visie op trainen? Kijk dan hier.

Ingeplande trainingen

Events in april 2021–maart 2022

Teksten

Extra coachsessie

In de open training heb je gezien wat er allemaal kan. Wil je na de training ver...

Teksten

Extra coachsessie

In de open training heb je gezien wat er allemaal kan. Wil je na de training verder oefenen met een specifiek onderdeel? Meer aandacht voor jouw persoonlijke leervragen- en wensen? Of gewoon meer oefenen en tips en feedback krijgen? Dan is een Individuele training misschien wat voor jou! Een coachsessie maken we altijd op maat. Om alvast een idee te krijgen van wat mogelijk is, neem gerust eens een kijkje bij ons aanbod.

Teksten

E-coaching

Na de training ga je aan de slag met de geleerde vaardigheden. Wil je weten ho...

Teksten

E-coaching

Na de training ga je aan de slag met de geleerde vaardigheden. Wil je weten hoe dat gaat? Waar nog de meeste kansen liggen? Stuur een tekst op via onze leeromgeving en krijg persoonlijke feedback op jouw teksten. Dat kan zowel via de mail als in een online inloopuurtje. Werk je nu aan iets concreets waar tempo bij nodig is? Dan stemmen we het zo af dat je tijdig je stuk kunt verbeteren.

280+

klanten

20%
efficiëntieslag
tot 50% meer

klanttevredenheid

12.000+

cursisten