Commerciële teksten schrijven

Prikkel, overtuig en activeer jouw lezers!

Probeer jij met marketing en commerciële teksten meer bezoekers op je website te krijgen? Of wil je meer lezers voor je nieuwsbrieven of blogs? Meer activiteit op je social media kanalen? In deze training leer je hoe je mensen kunt bereiken, boeien en overtuigen met prikkelende content. Of het nu gaat om een webtekst, social media post, mailing of een offerte: je leert alle basisprincipes om krachtige en aantrekkelijke teksten te schrijven die aanzetten tot actie.

Deze training kan als open training, individuele training of incompany. Kom je er zelf niet uit? We denken graag met je mee! Bel gerust naar 024 – 324 49 59 of mail naar  info@pastoorbv.nl.

Programma

In de training Commerciële teksten schrijven komt alles voorbij wat je moet weten en kunnen om aantrekkelijke marketingteksten te schrijven. Veel praktische tips, direct oefenen en leren van elkaar. Op het menu staat onder andere: 

 • hoe je verschillende commerciële tekstsoorten het best kan inzetten: webteksten, e-mails, social media posts, nieuwsbrieven
 • doelgroepen analyseren en hun koop- en leesmotieven in kaart brengen 
 • vertalen van product- of dienstvoordelen naar specifieke klantvoordelen (USP’s en UBP’s)
 • handige verkooptechnieken gebruiken in jouw commerciële teksten
 • opbouw van een commerciële tekst: een prikkelende opening, een laagdrempelige call-to-action (AIDA-model)
 • beeldend en dynamisch schrijven met het “show, don’t tell”-principe 
 • praktische vuistregels voor eenvoudig en helder taalgebruik
Resultaat

Na afloop van de training heb je… 

 • een krachtige opbouw en een heldere schrijfstijl in al jouw commerciële teksten.
 • je vaardigheden verbeterd om jouw doelgroep te verleiden en activeren.
 • genoeg tips om allerlei soorten commerciële teksten (zoals websiteteksten, social media posts of offertes) aantrekkelijker te maken.
 • een schrijfstijl die gegarandeerd voor meer conversie en omzet zorgt.
 • een rugzak vol mogelijkheden om jouw marketingacties afwisselender en leuker te maken.
dc1bde4a-dadc-4cd9-8aa1-5f07b0fb154f

Hoe en wanneer?

We bieden deze training in 3 vormen aan. Kijk hieronder wat het beste bij je past.

Open training
De open training Commerciële teksten schrijven duurt twee dagen en is op woensdagen. Doe mee met een groep van 4 tot 10 personen. Op onze trainingslocatie in Utrecht, Nijmegen of Groningen. Niveau: vanaf MBO-niveau. Geen vooropleiding nodig, wel basisbeheersing van de Nederlandse taal.

Je investering voor deze training is € 1.000,-. Dat is all-in, dus inclusief koffie, thee, lunch, alle cursusmaterialen, gratis parkeren en een persoonlijk account. Geen verrassingen dus. Met het STAP-budget is de training gratis.

Incompany training

De training Commerciële teksten schrijven organiseren we ook incompany. In alle soorten en maten. Als een vlotte workshop of als een stevig project? We bepalen samen wat het beste bij jouw situatie past. Dat begint met een kennismaking en een goed gesprek. Geheel vrijblijvend natuurlijk.

Individuele training

Wil je een 1-op-1 training Commerciële teksten schrijven? Of samen met één of twee collega’s? Ga dan voor de individuele training. In onze trainingsruimte in Nijmegen, bij jullie op locatie of online. We prikken samen een datum die handig uitkomt.

Kom je naar Nijmegen? Je investering voor deze training is dan € 550,- per dagdeel (3 uur). € 1.000,- voor twee dagdelen. Dat is all-in, dus inclusief koffie, thee, lunch, gratis parkeren, alle cursusmaterialen en een persoonlijk account. Geen verrassingen dus. Voor een andere locatie stemmen we de precieze kosten vooraf met je af. Met het STAP-budget kun je tot € 1.000,- vergoed krijgen.

Ook interessant!

Een training is niet de enige manier om commerciële- en marketingteksten onder de knie te krijgen en te houden! Kijk hieronder wat je na de training kan doen. Benieuwd naar onze visie op trainen? Kijk dan hier.

E-learning

Geen tijd voor een uitgebreide training? Oefen in je eigen tijd en tempo met een E-learning Commercieel schrijven. Alle theorie en praktijkoefeningen om je teksten aantrekkelijk te maken.

E-coaching

Persoonlijke en professionele begeleiding van een van onze toptrainers! Zo weet je zeker je na de training niet terugvalt in oude patronen en dat een expert met je meedenkt bij nieuwe situaties en knelpunten.

Opfrissessies

Commercieel schrijven is een vaardigheid die je moet onderhouden, zorg dat jouw nieuwe kennis en skills niet langzaam wegzakken! Plan een paar maanden na de training een opfrissessie.

 

Reviews

“Een training waarbij ik de aangeleerde theorie snel kon toepassen in de praktijk. Onze adviesrapportages social media gaan wij op deze manier nog verder professionaliseren.”

Helder adviseren, beleidsteksten en nota's
René
13-07-2022

“Het was een hele leuke training! Helemaal niet saai. Goed overgebracht door Rob en Femke.”

Open training Nederlandse spelling en grammatica
Karin
06-07-2022

“Ik heb ontzettend genoten van deze training. Het werd op een plezierige manier gegeven. Ik heb er veel van geleerd en zal dit meenemen in de praktijk. Alles faciliteiten eromheen vond ik ook uitstekend verzorgd. Dank!”

Open training Nederlandse spelling en grammatica
Monique
06-07-2022

“Wanneer je een e-mail beantwoordt of een samenvatting aan het schrijven bent, denk je vaak,  klopt het grammaticaal allemaal wel? Na deze training is het antwoord ‘ja’.”

Open training Nederlandse spelling en grammatica
Ronald
01-06-2022

“Dank voor enthousiasme van de trainers, zonder hen was het niet te doen!”

Helder en integraal adviseren aan het bestuur
Michel
25-03-2021

“De trainer was zeer deskundig, geloofde in haar vak en wilde dat ook graag uitdragen.”

Helder en integraal adviseren aan het bestuur
Paul
24-03-2022

“Erg tevreden over de training. Ik heb echt de tips en tricks gekregen die ik kan gaan toepassen in mijn werk.”

Open training Commerciële teksten schrijven
Maartje
29-06-2022

“Veel geleerd, nieuwe invalshoeken, veel tips. Zeer nuttige modellen die goed toe te passen zijn in mijn werk.”

Open training Commerciële teksten schrijven
Saskia
29-06-2022

300+

klanten

20%
efficiëntieslag
tot 50% meer

klanttevredenheid

13.000+

cursisten