Commerciële teksten schrijven (ook met ChatGPT)

Prikkel, overtuig en activeer jouw lezers!

Wil je meer bezoekers op je website? Meer lezers van je nieuwsbrieven? Wil je aan de slag ChatGPT? Of meer activiteit op je social media kanalen? In deze training leer je hoe je mensen kunt bereiken, boeien en overtuigen met prikkelende content. Of het nu gaat om een webtekst, social media post, mailing of een offerte: je leert alle basisprincipes om krachtige teksten te schrijven die aanzetten tot actie. In twee dagen ben je op de hoogte van alle tips en trucs.

Deze training kan ook als: individuele training, incompanytraining

Programma

In deze training komt alles voorbij wat je moet weten en kunnen om krachtige en overtuigende teksten te schrijven. Veel praktische tips, direct oefenen en leren van elkaar. Op het menu staat, onder andere:

Dag 1:

 • uitleg over verschillende commerciële tekstsoorten: webteksten, e-mails, social media posts, nieuwsbrieven en hun verschillende doelen
 • doelgroepen analyseren en hun koop- en leesmotieven in kaart brengen 
 • vertalen van product- of dienstvoordelen naar specifieke klantvoordelen (USP’s en UBP’s)
 • handige tips om (mogelijke) weerstand bij de lezer weg te nemen

Dag 2:

 • bespreken van huiswerkopdrachten, uitgebreide feedback en persoonlijke leervragen
 • opbouw van een commerciële tekst: een prikkelende opening, een laagdrempelige call-to-action (AIDA-model)
 • beeldend en dynamisch schrijven met het “show, don’t tell”-principe 
 • praktische vuistregels voor eenvoudig en helder taalgebruik

Studiebelasting: minimaal 15 uur, inclusief tussentijdse huiswerkopdracht

Resultaat

Na afloop van de training heb je…

 • een krachtige opbouw en een heldere schrijfstijl in al jouw commerciële teksten
 • je vaardigheden verbeterd om met teksten de klant te verleiden.
 • genoeg tips om websiteteksten, social media posts of offertes aantrekkelijker te maken.
 • een schrijfstijl die gegarandeerd voor meer omzet zorgt.
 • een rugzak met mogelijkheden om het schrijven afwisselender en leuker te maken.

 

Investering

Je investering voor deze training is € 1.000,-. Dat is all-in, dus inclusief koffie, thee, lunch, alle cursusmaterialen en een persoonlijk account. Geen verrassingen dus. Met het STAP-budget is de training t.w.v. €1.000,- gratis.

Vraag je je af of deze training bij jou past? Of wil je meer weten over de STAP-regeling? We denken graag met je mee! Bel gerust naar 024 – 324 49 59 of mail naar info@pastoorbv.nl.

Wanneer?

Woensdag trainingsdag! Op onze trainingslocatie in Utrecht, Nijmegen of Groningen. Kun jij nooit op woensdag? Misschien is een individuele training voor jou wel een optie. Wil jij een aanvulling op de trainingsdag? Ontdek hieronder de opties. We adviseren je graag over wat het best bij jou past. Benieuwd naar onze visie op trainen? Kijk dan hier.

Nijmegen:

 • 26 april en 17 mei 2023

Groningen:

 • 7 juni en 21 juni 2023

Utrecht:

 • 29 maart en 12 april 2023
 • 7 juni en 21 juni 2023

 

Teksten

Extra coachsessie

In de open training heb je gezien wat er allemaal kan. Wil je na de training ver...

Teksten

Extra coachsessie

In de open training heb je gezien wat er allemaal kan. Wil je na de training verder oefenen met een specifiek onderdeel? Meer aandacht voor jouw persoonlijke leervragen- en wensen? Of gewoon meer oefenen en tips en feedback krijgen? Dan is een Individuele training misschien wat voor jou! Een coachsessie maken we altijd op maat. Om alvast een idee te krijgen van wat mogelijk is, neem gerust eens een kijkje bij ons aanbod.

Teksten

B1-tool

Je hebt in de training geleerd hoe je een tekst in B1-taalniveau kunt schrijven....

Teksten

B1-tool

Je hebt in de training geleerd hoe je een tekst in B1-taalniveau kunt schrijven. Toch kan het best lastig zijn om in te schatten of jouw tekst al aan dat taalniveau voldoet. Met onze B1-tool kun je jouw teksten analyseren en zien waar nog winst te behalen valt. Zo analyseert de tool op zinslengte, passief taalgebruik en moeilijke woorden. 

Teksten

E-coaching

Na de training ga je aan de slag met de geleerde vaardigheden. Wil je weten ho...

Teksten

E-coaching

Na de training ga je aan de slag met de geleerde vaardigheden. Wil je weten hoe dat gaat? Waar nog de meeste kansen liggen? Stuur een tekst op via onze leeromgeving en krijg persoonlijke feedback op jouw teksten. Dat kan zowel via de mail als in een online inloopuurtje. Werk je nu aan iets concreets waar tempo bij nodig is? Dan stemmen we het zo af dat je tijdig je stuk kunt verbeteren.

Teksten

E-learning: taalreparatie (gevorderen)

In deze e-learning hebben we aandacht voor de moeilijkere spellingregels met uit...

Teksten

E-learning: taalreparatie (gevorderen)

In deze e-learning hebben we aandacht voor de moeilijkere spellingregels met uitzonderingen. Samenstellingen, hoofdletters en accenten komen hier voorbij. Voor iedereen die de basis al onder knie heeft en op zoek is naar een grotere uitdaging! 

Teksten

E-learning: taalreparatie (basis)

In deze e-learning hebben we aandacht voor de meest voorkomende spellingprobleme...

Teksten

E-learning: taalreparatie (basis)

In deze e-learning hebben we aandacht voor de meest voorkomende spellingproblemen. Deze zijn onderverdeeld in vier blokken: werkwoorden, hen/hun, als/dan en betrekkelijke voornaamwoorden. Ieder blok is voorzien van uitleg. Een beetje theorie en dan wat oefeningen. Zo ben je in no-time weer op de hoogte van de huidige spellingregels.

Teksten

E-learning: taal

Onze vijf vuistregels helpen om elke tekst voor iedereen in begrijpelijk taalgeb...

Teksten

E-learning: taal

Onze vijf vuistregels helpen om elke tekst voor iedereen in begrijpelijk taalgebruik te schrijven – of anders gezegd, op taalniveau B1. Het is natuurlijk aan jou of je er telkens voor kiest om die vuistregels tot in de extremen toe te passen, maar na deze e-learning heb je dat in ieder geval wel in de vingers!

Teksten

E-learning: totaalpakket

Wil je met verschillende onderwerpen oefenen? In je eigen tijd en tempo? Dan is ...

Teksten

E-learning: totaalpakket

Wil je met verschillende onderwerpen oefenen? In je eigen tijd en tempo? Dan is het e-learning totaalpakket wat voor jou. In dit pakket vind je een hele verzameling van onze e-learnings op communicatiegebied: van taal en opbouw, tot aan spelling en grammatica. Blijf jezelf ontwikkelen!

300+

klanten

20%
efficiëntieslag
tot 50% meer

klanttevredenheid

13.000+

cursisten